ماهنامه چرخ و صنعت

تبلور اقتصادی در ایجاد راه اتصال شهرک صنفی خاوران به شهر قیامدشت رقم می‌خورد

200
دوشنبه, 30 مهر 1403

صنایع نقش بسیار پررنگی در اقتصاد دنیا و سهم بالایی در اشتغالزایی دارند، حال در شرایطی که کشور در تحریم‌ها و جنگ اقتصادی قرار دارد، حمایت از آنان می‌تواند شرایط امن تری را برای تولیدکنندگان بوجود بیاورد و اگر به صنایع نگاه ویژه صورت بگیرد شاخصه مهم رشد و توسعه رونق پیدا می‌کند. یکی از شهرکهای بزرگ استان تهران که در حریم شهر قیامدشت واقع شده است شهرک صنفی صنعتی خاوران می‌باشد که با وجود چهار هزار واحد صنفی و اشتغال زایی 30 هزار نفر کارگر بصورت دائمی و فعال در 5 صنف فروشندگان چوب و تخته و انواع MDF ، درودگران و مبلمان سازان، آهنکاران، آلومینیوم کاران و فلزتراشان آماده خدمات رسانی به مردم و کسبه کشور هستند.

حسین ترکاشوند شهردار قیامدشت با بیان اینکه مداخلات شهرداری تهران در خصوص شهرک صنفی خاوران تمامی ندارد گفت: این شهرک در سال 1370 بعد از تصمیم مدیریت شهری تهران در راستای انتقال صنوف مزاحم و صنوف ریزدانه به ضلع شمالی محور امام رضا انتقال پیدا کرد اما بعد از سال 1397 درحریم شهر قیامدشت قرار گرفته است و هرگونه مداخله جویی از سمت شهرداری تهران و منطقه 15 تخلف و غیرقانونی تلقی می‌شود.
او با بیان اینکه صدور قبض، عوارض کسب و پیشه و موارد دیگر از سمت شهرداری تهران تخلفی آشکار است، افزود: تمامی امورات اصناف در شهرداری قیامدشت انجام می‌شود و صنوف خاوران با شهرداری تهران نباید کاری داشته باشند چرا که تا به الآن 500 مورد پایان کاروعدم خلاف صادر شده است و حدود یکسال است که جواز اصناف را طبق قوانین ابلاغ شده توسط شورای توسعه استان تهران به صنوف اعطا می کنیم و شهرداری تهران نبایستی در مورد شهرک خاوران زیاده خواهی داشته باشد.
شهردار قیامدشت در ادامه افزود: یکی از مهمترین مزیت های این شهرک را گردش بسیار بالای حوزه کاری و تنوع کسب و کار در این فضای 250 هکتاری بیان کرد و گفت: تولید در این منطقه بصورت ممتاز انجام می‌شود و بازار کار بسیار بالایی دارد و وجود آن می‌تواند بر مجموع شاخص های کیفیت زندگی و حومه اثرات مطلوب داشته باشد و باعث افزایش اشتغال شود.
او ادامه داد: اگر بتوان از ظرفیت عظیم شهرک در راستای تولید به مصرف با ایجاد دفاتر فروش استفاده کرد می‌توانیم گام بسیار مهمی در شناسایی این شهرک به مردم داشته باشیم چرا که اگر مردم و کلیه کسبه بتوانند از شهرک بصورت عمده و جزیی خرید کنند دست بسیاری از دلالان و واسطه ها کوتاه می‌شود که منجر به رونق تولید در شهرک خواهد شد.
شهردار قیامدشت افزود: یکی از موضوعاتی که  دنبال می‌کنیم این است که بواسطه حضور شهرک در دل شهر قیامدشت برندسازی را شروع کنیم و شهر قیامدشت را به دیگران معرفی کنیم و در این راستا اقداماتی در خصوص استقرار 70 صنف تولید کننده شیرآلات ساختمانی در ضلع شمال غربی پمب بنزین شروع کرده ایم تا این مکان را به عنوان قطب شیرآلات معرفی کنیم.
ترکاشوند فضای گرافیگی و تبلیغاتی شهرک صنفی را نابسمان عنوان کرد و گفت: ساماندهی تبلیغات محیطی در شهرک صنفی یکی از موضوعاتی است که به جد در حال پیگیری هستیم و درصدد هستیم تا با کمک یک سرمایه گذار و همکاری اصناف این صنعت و تولیدکنندگان را بیشتر به مردم معرفی کنیم.
حسین ترکاشوند به نامگذاری سال به عنوان سال "مهار تورم، رشد تولید" از سوی مقام معظم رهبری گریزی زد و گفت: شهرداری با توجه به گستره فعالیت‌ها  و چندبعدی خدمات رسانی می‌تواند نقش مهمی در تحقق این شعار داشته باشد و در این راستا یکی از مهمترین معضلات صنعتگران در شهرک کمبود فضا می‌باشد که شهرداری قیامدشت توسعه ساختمانی اصناف را با کم کردن بروکرواسی های اداری در دستور کار خود قرار داده است و کمک و تعامل با اصناف دوسویه بوده است و همچنین بسیاری از اصناف یاری رسان شهرداری در انجام پروژه ها بوده‌اند.
وی همچنین در خصوص اقدامات انجام شده در شهرک صنفی خاوران گفت: فضای سبز یکی از نیازهای مهم شهرک خاوران می‌باشد و با توسعه اصولی فضای سبز به حدود 20 هکتار و کاشت درخت هایی نظیر توت، زیتون، درختچه و گلهای متنوع فصلی در نگهداری و افزایش فضای سبز قدم مثبتی برداشته ایم.
او با ذکر این نکته که جمع آوری پسماندهای شهرک صنفی خاوران یکی از میراث شهرداری برای قیامدشت است گفت:بالغ بر 300 مخزن زباله در شهرک تعبیه شده است و کل پسماندهای خانگی تولید شده توسط شهرداری صورت می‌گیرد که بابت این 300 میلیون تومان در سال هزینه می‌شود اما به دلیل ماهیت کاری مجموعه‌های مستقر در شهرک و فعالیت فروشندگان چوب و سایر بخش ها، قسمت زیادی از حجم مخازن زباله را پسماندهای چوب تشکیل می‌دهد که اینگونه کار خدمات رسانی را متشکل کرده است.
ترکاشوند نبود کریدر رفت و آمد از قیامدشت به شهرک را از مهمترین مشکلات بیان کرد و گفت: درجهت سهولت دسترسی مردم و کسبه کریدر سه کیلومتری شهرقیامدشت از ضلع شمالی تا شهرک صنعتی در دستور کار قرارگرفته است وبرای انجام مطالعات مبلغ یک میلیارد تومان با مصوبه شورا در نظر گرفته ایم و در صورت تعاملات با کلیه کشاورزان زحمتکش و نبود معارض و تفاهم آمادگی داریم این پروژه را ظرف 2 سال به پایان ببریم.
شهردار قیامدشت ادامه داد: کریدور ورودی از سمت دوربرگردان روستای توتک به سمت شهرک در شان کسبه و شهرک خاوران نیست و بایستی یک پل غیرهمسطح برای تردد اجرا بشود و همچنین شهرک خاوران با وجود تنوع کسب و کار دارای امکانات تفریحی، ورزشی، هتلینگ و غذاخوری نمی‌باشد که فراهم کردن اینگونه تجهیزات می تواند شهرک را در مسیر توسعه و بازدید بیشتر توسط تجار خارجی قراردهد.
او در پایان گفت: شهرک صنفی خاوران ظرفیت بسیار بالایی دارد و از تمامی رسانه ها میخواهیم که به این منطقه اقتصادی نگاه ویژه داشته باشند و توانمندی‌های اقتصادی و صنعتی این شهرک را که مغفول مانده است را به جامعه معرفی کنند.

خبرنگار: مهدی محمدی

یک دیدگاه بنویسید

اشتراک گذاری با