ماهنامه چرخ و صنعت

تا وقتی تـولید می‌کنیم دلمـان زنـده و جـوان است

198
دوشنبه, 30 مهر 1403

شرکت رنگ پودری ستاره در منطقه صنعتی جنوب تهران و شهر کهریزک واقع است. این شرکت از اواخر سال 1387 درزمینه تولید انواع رنگ پودری الکترواستاتیک گام به فعالیت گذاشت و به دلیل وجود تجهیزات آزمایشگاهی مناسب از قبیل اکسترودر آزمایشگاهی، تست ضربه، تست خش، براقیت سنج و همچنين داشتن واحد توليدی به دستگاه های اکسترودر، کولینگ باند ، آسیاب ، میکسر و بلندر توانسته محصولاتی چون انواع رنگ های پودری الوان، سنباده ای، چرمی، چکشی ، ترانسپارنت و ... تولید کند.
اما تاسیس شرکت پودری فام پارسیان از سال 1395 بوده است که به دلیل موفقیت این شرکت در بازارهای داخلی با امیرسعید شاه علی رامشه مدیرعامل شرکت به گفتگو نشستیم که ماحصل آن تقدیم خوانندگان می شود.

-فعالیت شرکت تولیدی و صنعتی پودری ستاره فام پارسیان در چه حوزه کاری است؟
مجموعه ابتدا در سال 1362 در صنعت آلومینیوم مشغول به فعالیت بوده است و از سال 1392 بصورت کلی این واحد تولیدی را کنار گذاشته و بصورت جدی وارد دنیای رنگ شدیم که این را هم باید بگویم که زمینه شروع شرکت در مورد رنگ از سال 1386 با نام پودری ستاره و سپس از سال 1395 شرکت پودری فام پارسیان ثبت شد.

-چه شد از صنعت آلومینیوم به صنعت رنگ روی آوردید؟
آلومینیوم رنگ پودری را برای پوشش سطحی نیاز داشت که  برای تامین آن رنگ را از کشورهای ترکیه چین و کشورهای اروپایی وارد میکردیم ، در آن زمان طرح دکورال نیز انجام میدادیم که برای طرح زدن به رنگهای مختلف نیاز بود که برای تامین آن با شرکتهای چینی مکاتبه کردیم و فرمولها را تغییر دادیم تا رنگی را که میخواستیم برایمان ساختند. سپس از سال ۱۳۸۵ روی صنعت تولید رنگ شروع به جمع آوری اطلاعات کردیم و اواخر سال ۱۳۸۶ ماشین آلات وارد و در اوایل سال ۱۳۸۷ شروع به تولید رنگ پودری با مشابه نمونه خارجی شدیم.

-انگیزه و هدف اصلی شما از ورود به این کسب و کار چه بود؟
صادقانه عرض کنم، انگیزه اصلی همه ما توسعه کسب‎وکار دانش پایه، درآمدزایی مطلوب و کارآفرینی است تا ان‎شاءالله بتوانیم برای صنعت کشورمان خدمت شایسته‎ای انجام دهیم.

-رنگ پودری چه استفاده هایی دارد؟
 رنگ پودری یک رنگ صنعتی است و برای رنگ مایع با پوشش آب عمدتاً در صنایع استفاده میشود مانند لوازم خانگی، حرارتی و برودتی و وسایلی که در پارکها به عنوان وسایل ورزشی استفاده می‌شود و دلیل استفاده بیشتر از رنگ پودری نسبت به رنگ مایع ماندگاری بیشتر رنگ پودری و همچنین مقاومت آن به نور خورشید است.

-در بحث بومیسازی که در سالیان اخیر مورد توجه قرار گرفته است شرکت شما تا چه اندازه در این زمینه موفق عمل کرده است؟
به دلیل نداشتن دانش، رنگ پودری وارد کشور میشد و  همچنین بخاطر تحریم مواد اولیه با هزینه بیشتری وارد کشور می‌شد و مقایسه قیمت مواد تمام شده شرکتهای ایرانی نسبت به شرکتهای اروپایی گرانتر بود و چون میزان تولید و مصرف همخوانی نداشت، که به تبع آن در زمینه تولید مواد اولیه یک بازار رقابتی ایجاد شد که باعث بالا رفتن کیفیت مواد اولیه شد.

-برنامه و طرح و ایده کاری‎تان برای آینده چیست؟ چه اهدافی را دنبال می‎کنید؟
توسعه سبد کالا، ورود به بازارهای جهانی و توسعه حجم محصولات مهمترین برنامه‎های ما برای آینده است.

-شرکت پودری ستاره فام پارسیان در زمینه رنگ پودری از چه نوع استانداردهایی برخوردار است؟
بحث استاندارد از ۵ سال پیش مطرح شد که برای صادرات رنگ به خارج از کشور باید تاییدیه استاندارد ایران یا اروپا دریافت می‌کردیم که برای این امر از شرکت سوستک نمایندگی اروپا واقع در ترکیه استاندارد لازم مورد تایید قرار گرفت که در حال حاضر از ۱۴ استاندارد اتحادیه اروپا ۱۲ نوع استاندارد را شرکت پودری ستاره فام پارسیان داراست.

-بازارهای خارجی را چه طور ارزیابی می‎کنید؟
در خارج از مرزهای کشور بازارهای بی‎نهایت، انتظار محصولات پیشرفته و با کیفیت ایرانی را می‎کشند و  با مطالعه دقیق و مشاوره تخصصی در بحث تجارت خارجی، می‎توانیم سهم خوبی از بازارهای جهانی را بدست آوریم.

-تعامل شما با شرکتهای مصرف کننده محصولاتتان چگونه بوده است، آیا بازار مصرف داخلی و بازار مصرف خارجی پذیرای محصولات شما هستند؟
در این سالها همیشه رو به جلو حرکت کرده ایم و در این سالیان کیفیت نقطه پیشرفت و متمایزکننده ما با مشتریان بوده است و بسیاری از مشتریان به خاطر کیفیت با ما تعامل می‌کنند. در  سال ۹۳ و ۹۴ اولین صادرات را به امارات داشتیم و درضمن با افغانستان و عراق هم تعامل داشتیم که همچنان با عراق این تعامل ادامه دارد و مکاتباتی با سوریه انجام شده که اگربه توافق برسیم یک مرکزتولیدی ایجادمی کنیم.

-در کل صنعت رنگ و رزین ایران در چه شرایطی است و شرکت پودری ستاره فام پارسیان در این بازار با چه چالشهای روبرو است ؟
رزین، اکسید تیتان، سولفات باریم ۹۷درصد مواد اصلی رنگ را تشکیل میدهند و وقتی این مواد به گمرگ وارد می‌شوند وارد خط قرمز می شوند، به این معنی که تولید کننده باید دموراژ(کرایه معطلی) پرداخت کند که این موجب بالا رفتن قیمت مواد اولیه  شده و امکان صادرات از نظر رقابتی جلوگیری میشود در نتیجه تولید پایین میآید و قیمت مصرف افزایش پیدا میکند.
عدم ثبات نرخ ارز،ِ هزینه اولیه گمرک، محدودیت واردات مواد اولیه، عدم همکاری ادارات با تولید کنندگان و  نداشتن جایگاه در بازار پولی از مهمترین چالش های بازار و اقتصاد ایران محسوب می شود.

-چه توصیه ای به جوانان دارید؟
توصیه می‌کنم که خودشان و توانمندیهایشان را قبول کنند و در حد آن باوری که ایجاد می‌شود خیلی کارها می‌توانند انجام دهند، حتما هم نیازمند سرمایه زیاد برای شروع کار نیست بلکه از همه مهمتر اینست که خودشان را باور و هدفگذاری کنند و برای رسیدن به هدف خودشان تلاش کنند.

-آیا آنان را به کار تولید توصیه می‌کنید؟
بین دوست داشتن و واقعیت یک فاصله بسیار زیادی است و من شخصا دوست دارم جوانان جویای کار وارد عرصه تولید بشوند اما متاسفانه آنها نمی‌دانند که سیستم دولتی چه بلایی بر سر آنها خواهد آورد، امروزه با توجه به اطلاعات و تکنولوژی روز که همه جوانان زندگیشان با آن می‌گذرد دیگر نمی شود آنان را سمت تولید سوق داد چراکه نوسانات ارز، ادارات و عدم امنیت اقتصادی کمر تولید کننده را شکسته است و باتمام تاسف به تولیدکنندگان در کشور ظلم می شود و نگاه حمایتی منطقی از آنان وجود ندارد و فقط فقط در حد حرف و شعار است.
-قشنگترین اتفاق برای شما در این سالها چه بوده است؟
تولید برایم بهترین اتفاق دوران کاری است، روزی که در شرکت محصول جدید تولید می‌کنیم و کیفیت آن بالاتر می رود نشان از ارتقای درجه علمی شرکت است و قاطعانه میتوانم بگویم که تازمانیکه تولید می‌کنیم دلمان به تولید زنده است و جوان می‌مانیم.

-تا به‌حال به‌فکر واسطه‌گری افتاده‌اید؟
به راحتی می‌توانیم واردات داشته باشیم و بدون هیچ دردسری این کار را انجام بدهیم اما برای ما تولید بسیار لذت بخش است و متاسفانه بسیاری از بازرگانان در کشور ارز مملکت را می‌گیرند اما وقتی کشور دچار چالش و بحران میشود انبارها بصورت دپو باقی می‌ماند و اجناس و مواد اولیه را با قیمت بالاتری روانه بازار می کنند که این کار بسیار ناجوانمردانه ای است که دولت بتواند راهکار و دستورالعملی برای حل این مشکل داشته باشد.

و در پایان؟
 امید است نرخ دلار به جایگاه واقعی خود برسد و تحریم ها کلا برداشته شود که سرمایه گذاران خارجی با خیال آسوده بتوانند در ایران فعالیت کنندکه این می تواند باعث رشد و انتقال دانش در صنعت رنگ و رزین باشد.

یک دیدگاه بنویسید

اشتراک گذاری با