ماهنامه چرخ و صنعت

اشتغالزایی حداقل 5000 نفر در گروی مساعدت مسئـولین در شهـرک صـنفی ولیـعصر(عـج)

203
دوشنبه, 30 مهر 1403

شهرکهای صنفی با هدف توسعه صنعتی و تمرکز تولیدات صنفی در خارج از محدوده شهری ایجادشدند و بنا به گفته بسیاری از مسئولین ذیربط قرار براین شد در صورت ایجاد شهرک قبل از واگذاری زمینها به مالکان کلیه زیرساختهای الزم برای واحدها در نظر گرفته بشود. در سال1389عضو شورای اسلامی وقت شهر تهران از احداث شهرک صنعتی ولیعصر(عج) با ظرفیت1100واحد صنفی در زمینی به وسعت 55 هکتاردر منطقه ای معروف به تالاب بهرام بخش قلعه نو واقع در جاده ری-ورامین در راستای ساماندهی و انتقال پنج صنف شامل آهنکاران، فلزتراشان، بلورسازان، آلومینیوم کاران، مصنوعات فلزی و صنوف متفرقه در این شهرک خبر داد اما بعد از گذشت 9 سال فقط 15 درصد از 55 هکتارساخته شد و 40 کارگاه از 1100واحد صنفی با داشتن هیچگونه زیرساختی کارشان در شهرک را شروع کردند و در مسیر رفت و آمدی ری به ورامین فقط و فقط وجود تابلویی بزرگ در ورودی شهرک مردم و بسیاری از صنعتگران را جذب خود می کرد و این شهرک دارای مشکلات متعددی بود تا بعد از واگذاری آن به شخص دیگر شهرک در مسیر رشد و توسعه قرار گرفت و مسیر10ساله را در4سال طی کرد.

محمد میرزایی رییس هییت مدیره شهرک صنفی ولیعصر(عج) متولد1346، از فعالان اقتصادی است که از اواخر سال 97در شهرک مشغول به فعالیت میباشد و تاکنون تمام سعی و تلاشش با همکاری اعضا رفع مشکلات و دغدغه های مالکان و صنعتگران بوده است. او در گفتگویی با ماهنامه چرخ صنعت به مهمترین اقدامات انجام شده و وجود مشکلات اشاره کرده است که شما را به خواندن آن دعوت می کنیم.
چرا مدیریت شهرک را به عهده گرفتید؟
به نظر من و بسیاری از فعالان صنفی نبود ثبات در شهرک بزرگترین مانع برای رشد و توسعه تولیدکنندگان بود و در زمان ورود بنده به شهرک مشکلات زیادی گریبان‌گیر تولید کنندگان و صنعتگران مجتمع صنفی ولیعصر(عج) بود که خداراشکر با ورود یک تیم جوان و جهادی تصمیم به رفع مشکلات شدیم و هم اکنون از منظر بسیاری از صنعتگران تغییرات محسوس می‌باشد و اگر به پتانسیل و ظرفیت هرکدام از تولیدکنندگان به درستی توجه بشود رشد تولید و اشتغال را خواهیم داشت.

مهمترین مشکلاتی که با آنها گریبانگیر هستید را بگویید.
شهرک صنفی دارای معضلات بسیار پیچیده ای است و متاسفانه تعهداتی که دولت در خصوص صدور جواز، برق، گاز،
تلفن و جدول کشی و آسفالت معابر داده بود هیچکدام عملی نشده بود و شهرک در طی10سال به یک مخروبه تبدیل شده بود و بجای آن که دراین مکان تولیدکنندگان و صنعتگران با آرامش خاطر بیشتری به تولید مضاعف بپردازند دچار سردرگمی و بسیاری از آن خود را مالباخته می دانستند که در حق همه آنان در این سالها که تمام کار و سرمایه شان را به اینجا آوردند اچحاف شده است.

 تعداد واحدهای فعال را نسبت به گذشته چطور  ارزیابی می کنید.
بایستی بگویم که در گذشته فقط40 واحد فعال وجود داشت اما امروز به پشتوانه کارجهادی و همکاری کلیه صنعتگران 500 واحد فعال دایر،400 واحد منتظر صدور جواز و 70 واحد منتظر تامین برق هستند و اگر مدت زمان اجرای این پروژه زمانبر نبود تا به الان بایستی1000واحد فعالیت داشتند اما بخاطر سنگ اندازی مجموعه سیاسی و مدیران از قافله توسعه و پیشرفت عقب مانده ایم.

مشکل واحدها برای صدور جواز چیست.
در ابتدای تاسیس شهرک زیرنظر شهرداری منطقه20بود و برای راه اندازی آن کلیه مجوزات و استعلامات از سوی شورای شهر تهران اخذ شده بود اما سپس در تقسیمات کشوری شهرک از زیرمجموعه شهرداری به زیرمجموعه حاکمیت و سیاسی کشور یعنی فرمانداری انتقال پیدا کرد، تا زمانیکه شهرک زیرنظر شهرداری قرار داشت صدور مجوزها صورت می‌گرفت اما بعد از آن یک سری اشکالات در نامه نگاری ها بین فرمانداری و دستگاه‌های بالادست قرار می گیرد و بجای نوشتن ادامه صدور جواز کلمه توسعه نوشته می شود که متاسفانه همین واژه توسعه چندین سال است که شهرک را به عقب انداخته است و همه واحدها چشم انتظار صدور جواز برای کسب و کارشان هستند.

تا الان برای رفع این مشکل چه اقدامی کرده اید.
این موضوع سه بار در گارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران و چهار بار در بازرسی مورد بررسی قرار گرفته است و با وجود رای قطعی به پیوست نامه تاریخ دی ماه 1399 در کارگروه تسهیل با عنوان"با توجه به عدم درخواست هیات مدیره شهرک صنفی ولیعصر مبنی بر توسعه شهرک، کلیه مکاتبات و اقدامات صورت گرفته فی ما بین فرمانداری ویژه شهرستان ری و استانداری تهران با موضوع توسعه شهرک صنفی ولیعصر کن لم یکن تلقی میگردد" انجام شده است اما هنوز هیچ اتفاق مثبتی در فرآیند صدور جواز نیفتاده است و به نظرم مهمترین دلیل بخاطر تغییرات مکرر فرمانداران و عدم ثبات مدیریتی می باشد.

خواسته شما چیست؟
کلیه واحدهای صنفی خواسته شان این است که این مشکل هر چه سریعتر توسط مسئولین شهرستان و استان رفع گردد چرا که یکی از دلایل وجود ایجاد شهرک صنفی سامان دهی به مشاغل است اما گاها بخاطر گروکشی های سیاسی و نیمه کاره ماندن پروژه های دولت قبل و سنگ اندازی سیاسی، شهرک در مسیر درستی تا الان قرار نگرفته است و ناامیدی و نارضایتی را بین صنعتگران که گرداننده چرخ این مملکت هستند را بیشتر کرده اند.

شهرک صنفی ولیعصر(عج) کلیه مصوبات دولت را دریافت کرده است اما هیچ تلاش و نگاهی برای توسعه شهرک و همچنین هیچ پشتیبان قوی برای حل معضلات شهرک وجود ندارد و تا الان مشکلات شهرک با خود صنعتگران حل شده است

آیا مشکل برق دارید.
در ابتدای کار با هزینه خود شهرک یک فیدر را از سمت قرچک به شهرک تامین کردیم اما در سال جاری تا پایان سال
نیازمند تامین برق برای200واحد صنفی هستیم اما به گفته مسئولین اداره برق به دلیل کمبود برق در کشور نمیتوانند برق این واحدها را تامین کنند در حالیکه برق کارگاه‌های موجود در شهرک نیازمند برق50 آمپر هستند و همچنین حاضریم که یک زمین به متراژ3000 متر برای ایجاد پست در اختیار اداره برق بگذاریم تا مشکلات برق شهرک حل بگردد.

شنیده شده است کشمکشی بین شهرک و اداره آب منطقه ای در خصوص مسیرآب وجود دارد ماجرا چیست.
مسیرآبی (بین شهرک و کشاورزان به رودخانه شناخته میشود) بین زمین های کشاورزی و شهرک صنفی وجود دارد و موقع جریان آب طرفین را اذیت میکرد که بین توافق صورت گرفته با کشاورزان قرار شد دیواری برای اینکار اجرا بگردد و ازآنجاییکه مصوبات از آب منطقه ای بالا برای ساماندهی گرفته شده است و اجازه ساخت را به شهرک داده‌اند اما آب منطقه ای شهرری با این امر مخالفت می‌کند و جلوی این کار گرفته است.

حرفشان چیست؟
بایستی بگویم که از لحاظ سندی شهرک مستاجر اداره اوقاف شهرستان می‌باشد اما اداره آب منطقه ای شهرری درخواست تنظیم قرارداد با شهرک صنفی را دارد که این منطقی نیست و بخاطر همین ساخت دیوار عملی نمی‌شود که در این‌صورت در فصول تابستان با وجود کمبود آب شاهد سرقت از شهرک هستیم که این موضوع امنیت واحدهای صنفی را به خطر انداخته است.

 به نظر شما چرا مسئولین در مورد شهرک کوتاهی می‌کنند.
به نظر من مسئولین به کل فراموش کرده اند که این جا چه بوده و الان در کدام جایگاه ایستاده است و بسیاری از مسئولین در خصوص شهرک ترک فعل دارند و اگر نمی‌خواهند در مورد توسعه شهرک گامی بردارند بیش از این دیگر واحدهای صنفی را بلاتکلیف نگذارند.

اهم اقدامات هیئت مدیره در این سالها چه بوده است.
در اولین گام زیرساختهای لازم برای شهرک را در دستور کار قرار دادیم و با ایجاد نگهبانی 24 ساعته و کنترل دقیق ورود و خروج کالاها از شهرک سعی کردیم امنیت را در شهرک برقرار کنیم سپس عملیات اجرای شبکه گاز رسانی به مجتمع به طول حدود ده کیلومتر را آغاز نموده و الان تمام قطعات مجتمع آماده برای دریافت انشعاب گاز می باشند در گام بعد شبکه فیبر نوری با ظرفیت5000 خط تلفن در شهرک ایجاد شد، از دیگر اقدامات می‌توان به ایجاد معابر (جدول کشی و آسفالت حدود20هزار متر مربع) ایجاد خدمات عمومی مانند رستوران نانوایی سوپرمارکت و... تاسیس پمپ بنزین سه منظوره و همچنین انجام اقدامات زیادی در جهت زیباسازی مجتمع و ایجاد فضای سبز می توان اشاره کرد.

آیا در این مسیر پرچالش تا مرز ناامیدی قرار گرفته اید.
بله، امروزه شهرک صنفی توسط خود تولیدکنندگان اداره میشود که این در توان آنان نیست مگر تولیدکننده چقدر درآمد دارد که بخواهد همه این هزینه های را متقبل کند، مردم در اینجا سرمایه گذاری کرده اند اما با بعضی از ناملایماتی ها در حق آنان ظلم شده است و در صورت رونق شهرک مردم در آرامش قرار خواهند گرفت.

بهترین اتفاق خوشحال کننده برای شما چیست.
در ابتدا ورودی ماشین به شهرک100ماشین بوده است اما نسبت به5 سال گذشته تردد ماشین به1400رسیده است و خداراشکر به لطف خدا امروز در شهرک زندگی جریان دارد و تمام افرادی که واحد خریداری کرده بودند ملکیتشان از قولنامه به سند تبدیل شده‌اند.

کلام آخر...
در این سالها پرداختن به شعار اقتصادی از اولویتهای مهم مقام معظم رهبری است و این نامگذاری نباید فقط شعار باشد چرا که توجه به مقوله صنعت و اشتغال می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات در کشور باشد و امیدواریم مسئولین شهرستان و استان نسبت به شهرک صنفی که به صورت خودگردان در حال فعالیت هستند رسیدگی کنند تا معضلاتشان تمام بشود.
خبرنگار: محمدحسین عباسی

یک دیدگاه بنویسید

اشتراک گذاری با