ماهنامه چرخ و صنعت

سرمایه گذاری خارجی، مدیریت ایرانی برابر است با توسعه و اشتغال

224
دوشنبه, 30 مهر 1403

گروه مایر ملنهوف (MM) تولید کننده جهانی کارتن و مواد بسته بندی با پیشنهادی جذاب در زمینه کاغذهای کرافت و کاغذهای ظریف بدون روکش برای کاربردهای نهایی مختلف است.
گروه MM پایداری را از طریق بسته بندی‌های نوآورانه، قابل بازیافت و محصولات کاغذی ترویج می کند و این شرکت در دو بخش، کارتن و مقوا ( Paper & Board )  و همچنین چاپ و بسته بندی ( MM Packaging) رشد مسئولانه و بلندمدت را دنبال می کند و از طریق راه حل های مقرون به صرفه، پایدار و نوآورانه ارزش ایجاد می کند. در حالی که MM Board & Paper تولید کننده پیشرو کارتن و مقوا (به استثنای کارتن بسته بندی مایعات) در اروپا است، MM Packaging یک تولید کننده مواد بسته بندی پیشرو در اروپا و  چندین بازار خارج از اروپا است. در سال 2022، گروه MM با فروش 4.7 میلیارد یورویی با بیش از 15000 کارمند در سراسر جهان در 72 سایت تولیدی در 27 کشور در سراسر جهان حضور فعال داشته که یکی از این سایتها در شهر کهریزک تهران قرار دارد، شرکت چاپ و بسته بندی مایر ملنهوف تهران از سال 1387 به سرمایه صد در صدی سرمایه گذار اتریشی فعالیت خود را آغاز کرده است که عمدتاً در چاپ انواع مختلف پاکت های سیگار تخصص دارد.
به سراغ اميرهوشنگ بغدادي مديرعامل اين شرکت رفته‌ايم تا بيشتر در مورد فعالیت این شرکت اطلاعات کسب کنيم که شما را به خواندن آن دعوت مي کنيم.
-ابتدا خود را برای خوانندگان ما معرفی کنید و اینکه چه تخصصی‌هایی دارید؟
امیر هوشنگ بغدادی، متاهل دارای 2 فرزند و با 53 سال سن و فارغ التحصیل رشته مهندسی شیمی دانشگاه شریف ورودی سال 67 هستم، در حین اشتغال، به سراغ ادامه تحصیل رفتم و در رشته MBA یا مدیریت اجرایی دانشگاه علامه طباطبایی در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دادم، در نهادهای مختلفی مشغول به کار بودم و بعد از سربازی و فارغ التحصیلی 2 سال در شرکت تولید ماشین آلات کشاورزی مشغول بودم.
بعد از آن به عنوان مدیر کارخانه در یک شرکت تولید کننده محصولات شوینده، مواد آرایشی و بهداشتی که در شرف آغاز فعالیت بود با بیش از 300 نیروی کار مشغول به کار شدم که تجربه کار در این شرکت بسیار برایم دلچسب و ارزنده بود، در همان زمان ، کارشناسی ارشد را مجدد ادامه دادم. سال 82،  با شرکت یونیلیور که یک شرکت بین المللی بود و در ایران قصد سرمایه گذاری داشت ، آشنا شدم که با ورود به این واحد صنعتی، بحث انتخاب زمین و اجرای پروژه واحد صنعتی انجام شد که کمک کردیم و بخشی از آن تیم شدیم و در شهر صنعتی قزوین زمینی را برای این شرکت خریداری کردیم و سال 84 اولین خط تولید که صابون لوکس و چای کیسه ای  لیپتون بود راه اندازی کردیم و سپس نیروها استخدام شدند و 13 سال در این واحد با سمت‌های مختلف فعالیت کردم که درنهایت به سمت مدیر کل زنجیره تامین ارتقا یافتم که بایستی بگویم از کل تیم مدیریت ارشد فقط 2 نفر ایرانی بودند و مابقی خارجی بودند که این هم افتخار بزرگی بود. در پست مدیر کل زنجیره تامین از واردات تا صادرات عملیات تولید، عملیات برنامه ریزی، لجستیک و بخشی از پخش مسئولیتی بود که به عهده من واگذار شده بود.
از آنجا با یک پیشنهاد جذاب به شرکت مای بیبی ملحق شدم که بزرگترین تولید کننده محصولات سلولزی و پوشک در ایران است و این بار نیز با همان پست مدیر کل زنجیره تامین مشغول به فعالیت شدم . این شرکت دارای 700 نفر نیروی مستقیم بود که ما بزرگترین واحد نیز به شمار می آمدیم. سپس به شرکت BAT با سمت مدیر کل زنجیره تامین مشغول به فعالیت شدم که در آنجا نیز بعد از 2 سال با همه گیری ویروس کرونا شرایطی به وجود آمد که احساس کردم که در این زمینه چندان رشدی ندارم و نباید در آن ادامه دهم، سپس در همان دوران پیشنهادی از شرکت دیجی کالا دریافت کردم و به عنوان مدیر ارشد مراکز انبار و بسته بندی و پخش دیجی کالا مشغول بکار شدم که نزدیک به 4000 نفر نیرو فعالیت داشتند که تجربه خوبی در یک مجموعه استارت آپی بود و و نهایتا پیشنهادی از یک شرکت اتریشی که در ایران از سال 1387 در زمینه چاپ و بسته بندی سرمایه گذاری کرده بود دریافت کردم و از 22 ماه پیش به عنوان مدیرعامل این مجموعه مشغول به کار شدم.
-چرا این شرکت را در بخش کهریزک تاسیس کردند؟ افتخارات این شرکت در ایران، تعداد نیروی مشغول به کار و بخش های تخصصی را بفرمایید؟
دو مورد از بزرگترین تولیدکنندگان سیگار در ایران با نام های شرکت JTI که از موثرترین بازیگران در دنیاست و شرکت BAT  که از گروه های بسیار بزرگ و جزو پنج واحد مطرح در دنیا می‌باشد در ایران سرمایه گذاری کرده اند که در ادامه فعالیتشان این نیاز بوجود آمد که محصولات بسته بندی از طریق واردات تامین گردد، پس از چندی این نیاز احساس شد که شرکت‌های چاپ و بسته بندی مدرن در تراز شرکت‌های بین المللی راه اندازی شود که این صنایع با شرکت‌هایی مانند مایر ملنهوف همکاری استراتژیک دارند که مواد اولیه و بسته بندی آنها را تامین می کنند و اینگونه شد که شرکت چاپ و بسته بندی مایر ملنهوف تهران در منطقه کهریزک فعالیت خود را آغاز کرد . در حال حاضر این شرکت نزدیک به 320 نفر نیروی کار مستقیم دارد که در سه شیفت، هفت روز هفته مشغول به کار هستند که حدوداً 60 تا 70 درصد نیاز بازار محصولات چاپی دخانیات در ایران توسط شرکت مایر ملنهوف تهران تامین می‌گردد و بخش‌های دیگر نیز بسته به اینکه چه شرکت و چه محصولی باشد، شرکت های ایرانی تامین می کنند و از همین رو ما در این صنعت پیشرو هستیم.
-در مورد میزان سرمایه گذاری
   این شرکت بفرمایید.
در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری‌ها عمدتاً بر گسترش عمده تأسیسات و ماشین‌های تولید متمرکز شده است.
-در این راستا آیا این شرکت افتخاراتی کسب کرده است؟
در ایران کسب مقام اول به عنوان تولیدکننده یا صنعت چاپ و بسته بندی برتر را بدست آورده‌ایم و همچنین شرکت در حوزه فعالیت زیست محیطی جوایز و افتخاراتی کسب کرده است، اما شاید یکی از افتخارات شرکت این است که توانسته از واردات این محصولات جلوگیری نماید  و این قابلیت در صنعت چاپ کشور ایجاد شده است .
 کمبود ظرفیت و یا تکنولوژی وجود ندارد و هم اکنون پیشرو در این بازار بوده و درضمن این شرکت بین المللی از شعب تاثیرگذار و موفق در بخش چاپ و بسته بندی در میان گروه مایر ملنهوف است که این نیز از دیگر افتخارات ماست.
-آیا به مقوله صادرات هم فکر کرده اید؟
   یا در برنامه ریزی های خود دارید؟
به دلیل هزینه های حمل و نقل و تقاضای خدمات، تجارت محصولات چاپ و بسته بندی عمدتاً جنبه منطقه‌ای دارد، اما صادرات را در نظر گرفته‌ایم و اقداماتی در این زمینه انجام داده‌ایم تا احتمالاً سهم خود را از صادرات افزایش دهیم. نکته دیگر اینکه صادرات از ایران با موانع خاصی همراه است و ممکن است قیمت ها رقابتی نباشد. علاوه بر این، خطوط تولید ما با تمام ظرفیت برای پاسخگویی به نیازهای داخلی کار می‌کنند و ظرفیت مازاد کمی برای صادرات وجود دارد ، با این حال، اگر بتوانیم بازار را توسعه دهیم، می‌توانیم ظرفیت صادرات را افزایش دهیم.
-بفرمایید که فعالیت این شرکت مانع خروج چه میزان ارز از کشور شده است؟
من آمار دقیقی از میزان ارزی که شرکت از خروج آن از کشور جلوگیری کرده است را ندارم، اما تخمین می زنم این رقم میلیون ها یورو باشد.
-ایران خود یکی از تولیدکنندگان کاغذ و صنعت چاپ است، آیا شرکت شما نسبت به این حوزه برتری خاصی دارد و از تکنولوژی خاصی استفاده می کند؟ آیا این تکنولوژی را به داخل کشور منتقل کرده‌اید که بتواند موجب افزایش کیفیت در کشور بشود؟
وجه تمایز ما با چاپخانه‌های دیگر این است که در ایران کمتر مجموعه ای با مقیاس صنعتی در تیراژ بالا فعالیت می‌نماید. صنعت چاپ قدمت بالایی در ایران دارد اما در این کشور تولید کاغذ نداریم و در دنیا فقط چند کشور شامل کشورهای چین، اندونزی، آمریکا و کشورهای اسکاندیناوی مرکز تولید کاغذ هستند. در ایران نیز کاغذهای بازیافتی تولید می شود اما در سطح فعالیت ما چنین کاغذهایی کاربرد ندارند.  ما  کارتن و مقوای با کیفیت و وزن بالا نیاز داریم که کاغذ خاصی است و اینکه چرا قبلا در ایران تولید نمی‌گردیده است به نیاز بازار  برمی‌گردد.
گاه شرایط سیاسی و ژئوپولیتیکی به گونه ای است که سرمایه گذاران خارجی رغبتی به ورود برای سرمایه گذاری ندارند، با این وصف گروه مایر ملنهوف به این کشور وارد شد و سرمایه گذاری نمود . نکته حائز اهمیت این است که این نوع چاپ و بسته بندی، در نوع خود ممتاز و ویژه است و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، عناصر و ظرافت‌های مختلفی دارد که به تبع آن تکنولوژی های متناسب با خود را لازم دارد و بدلیل اینکه بتواند پاسخگوی نیازها باشد و تیراژ بالایی تولید نماید پس ماشین آلات نیز با سرعت بالایی تولید نمایند و این در حالی است که در صنعت چاپ وقتی سرعت ماشین آلات افزایش می یابد، هزینه‌های سرمایه گذاری سنگین می شود، شاید اگر یک خط چاپ مدرن اروپایی را نصب کنید با تکنولوژی گراور، با تمام جوانب شاید نیاز به سرمایه گذاری بین 10 تا 15 میلیون یورو داشته باشید و این سرمایه گذاری کمی نیست، پس به علت سرمایه گذاری و تیراژ بالا، اینگونه نیست که همه به سراغ چنین صنعتی بروند و بسیاری از چاپخانه‌ها توان استفاده و سرمایه گذاری تا این میزان را ندارند. از سوی دیگر برفرض اگر شخصی توان سرمایه گذاری تا این حد را داشته باشد، می بایست توان فنی و تکنولوژیکی بسیار بالایی داشته باشد که بتوانند از این فناوری استفاده کنند و سطحی از ظرافت و کیفیت را در محصولات تامین و رضایت مشتری بین المللی را جلب نماید، فی الواقع چنین دانش فنی و تکنولوژیکی در سطح شرکت‌های چاپ و بسته بندی کوچک و خرد ایران نبوده و به تدریج با ورود شرکت‌هایی مانند مایر ملنهوف، این تکنولوژی گسترش یافته است و نیروهای متخصص پرورش یافته و آموزش دیده اند، در واقع می‌توان گفت وجه تمایز شرکت مایر ملنهوف در صنعت چاپ با دیگر چاپخانه ، سرمایه گذاری کلان و تکنولوژی به روز، نیروی آموزش دیده کارآمد و پشتیبانی فنی و تکنیکالی بالاست که سال‌ها بر روی آن تمرکز شده و به این نتیجه رسیده که اکنون در بسیاری از نقاط جهان پیشروست. این مشخصات موجب می شود که یک شرکت پیشرو باقی بماند و بازار را نیز در اختیار داشته باشد.
-یعنی می توان به نوعی گفت که شرکت شما توان تولید این محصول در سطح کشورهای اروپایی را دارد؟
بله کاملا همین طور است. چون مشتری‌های MM شرکت های بین المللی هستند و آنها به هیچ عنوان استاندارد های یک برند که سال‌ها برای آن تلاش شده است را به این واسطه که در کدام کشور است، خراب نمی‌کنند، آن محصولی که عرضه می‌کنند با استانداردها و چارچوب های خاصی تولید می شود تا اعتبار محصول نهایی حفظ شود.
-نکته مطرح این است که اگر بخواهیم وارد موانع تولید شویم، به عنوان تولید کننده برتر، چه موانعی برای شما ایجاد شده است؟ یا چه موانعی وجود دارد که نمی‌توانید با حداکثر ظرفیت در کشور فعالیت کنید؟
از موارد بسیاری می توان نام برد، در تمام دنیا نکات مشترکی وجود دارد، اکنون تکنولوژی و نیروی آموزش دیده و کارآمد وجود دارد اما مهمترین مانع تولید بحث تامین مواد اولیه و شرایط مورد نیاز برای تبدیل آن به یک محصول است.
همچنین عدم پشتیبانی تکنیکی از این تکنولوژی که وارد شده است مانع دیگری است. بخشی از این موانع به شرایط کشور باز می‌گردد، در شرایط تحریم این قطعات را به راحتی به ایران نمی‌فروشند و اگر از کانال‌های دیگر تامین شود، پشتیبانی فنی را ارائه نخواهند کرد و در نهایت مواد اولیه نیز گران‌تر تامین می شود و به واسطه همین مسائل مدت زمانی که کالا از طریق واردات تامین می‌شود  طولانی‌تر  می‌گردد، لذا همواره باید یک ذخیره احتیاطی بیشتری نسبت به بقیه کشورهای دنیا تامین کرد که اگر فقدانی حس شد، بتوان از پس بحران بر آمد، این یعنی باید سرمایه در گردش کلانی را همواره به عنوان ذخیره منابع داشت تا دچار بحران تامین منابع نشد. مضاف بر اینکه همان سرمایه در گردش را گرانتر نیز باید خریداری کرد (چه بسا بین 5 تا 10 درصد گرانتر)، در بسیاری از کشورهای دنیا حتی کشورهای همسایه اجناس در گمرک طی چند روز ترخیص می شود اما گاه در ایران 2 ماه هم طول می کشد. کشتیرانی مستقیم به ایران حمل نمی‌کند و همه این موارد موجب می‌شود که محصول تولیدی گرانتر باشد و سرمایه و اعتبار بیشتری صرف تامین زنجیره تولید شود و گاه برخی تعهدات را نمی‌توان محقق کرد چون آن پشتیبانی تکنیکال و قطعات را نداریم و درنهایت همه این موارد موجب می‌شود که شما نتوانید برنامه‌های تولیدی خود را به صورت مستمر محقق و اجرا کنید.
-امروزه اساسی ترین موانعی که برای تولید، شما را درگیر مسائل مدیریتی و چالش کرده است، چیست؟
اگر بخواهم در چند جمله خلاصه کنم، مسائل مرتبط به بازار ارز اعم از قیمت، تغییرات، نوسانات، غیر قابل پیش بینی بودن آن و در دسترس نبودن آن یکی از موانع جدی برای تولیدکنندگانی است که مواد اولیه یا قطعات وارداتی دارند.
نکته دیگر قوانین دست و پا گیری است که وجود دارد که کم نمی شود، تغییر می کند اما کاهش نمی یابد، مراحل بسیاری که باید طی شود، سازمان‌های موازی، عملیات موازی، همه این موارد یعنی تعدد مراحل که موجب کندی اقدامات می شود. همه این موارد دست به دست هم می‌دهد که در کنار قوانین کار، به موانعی بزرگ در برابر تولیدکننده تبدیل می شود.
متاسفانه گاها بدون اخذ نظر از تولیدکننده نرخ دستمزها به شکل فزاینده‌ای افزایش می‌یابد، بی آنکه به تاثیر آن در تولید، قیمت تمام شده محصول، نحوه فروش محصول با قیمت جدید، تورمی که در کشور ایجاد می شود ، فکر شده باشد.
همه این موارد که از کنترل تولیدکننده خارج است و به نوعی به تولیدکننده تحمیل می‌شود، یا توسط دولت یا توسط شرایط سیاسی موانعی اساسی در برابر روند تولید هستند. بخشی از این مسائل نیز مربوط به دنیاست مانند جنگی که در اکراین رخ داد، تاثیراتی داشته، قیمت جهانی افزایش یافته، کمبود احساس شده، برخی قطعات یا مواد اولیه با سختی بیشتری تامین میشود. چرخه زنجیره طولانی در تامین و دسترسی به منابع مورد نیاز، از جمله چالش های پیش روی ماست که در نهایت موجب می شود که قدرت رقابت کاهش پیدا کند.
-امروز اگر در ایران بخواهیم شرکت چاپ و بسته بندی مایر ملنهوف را شرکتی موفق در عرصه خود بدانیم، فکر می‌کنید این کاراکتر‌هایی که باعث موفقیت شما شده، چه مواردی است؟
یکی از نکاتی که باعث موفقیت شرکت شده است این است که افراد حرفه ای مورد نیاز را از بین جوانان استخدام، آموزش و برای این کار تربیت کردیم که این افراد به نوبه‌ی خود می‌توانند ارزش خلق کنند و جلوی ضرر و زیان را بگیرند. همچنین در این جذب سعی کردیم بهترین افراد را در اختیار داشته و تمام تلاش خود را برای حفظ و نگهداری آن نیروها انجام می دهیم. بحث دیگر استفاده از روش‌های نوین مدیریت در تولید و بازاریابی، برنامه‌ریزی و مدیریت مالی است و از آنجاکه یک شرکت به روز در سطح دنیا هستیم روش‌های نوین را به صورت مستمر دریافت می‌کنیم و مدام نیز این روش‌ها متناسب با یک سری استانداردهای از پیش تعریف شده در سطح بالا که گاه از سوی گروه به ما داده می شود در حال به روز رسانی است و ما در لحظه قیمت تمام شده را می‌دانیم پس می توانیم واکنش مناسب هم داشته باشیم.
شرکت تلاش مستمر در رعایت استانداردهای بسیار سختگیرانه در همه حوزه‌ها و ابعاد را دارد و همین استاندارد‌سازی موجب می‌شود که با بسیاری از مسائل مواجه نشویم و بسیاری از زیان‌ها و ضایعات را نداشته باشیم و تولید ما به صرفه شود، این یعنی بهره‌وری بیشتر، صرفه جویی بیشتر، هزینه کمتر و خروجی بهتر نسبت به واحدهای دیگر.
 یک دیگر از عواملی که باعث موفقیت شده این است که به دلیل مسائلی که وجود دارد، نیاز داریم که حجم زیادی از داده‌ها را پایش و ایجاد کنیم  و این داده‌های پایش شده که تبدیل به اطلاعات می‌شود به روز است و در لحظه می‌دانیم که در هر نقطه و مرحله چه اتفاقی می افتاد که این جریان سریع و بر خط اطلاعات کمک به تصمیم گیری مناسب می کند.
-آیا  امروز تولید شما متناسب با بازار است و نیاز به افزایش تولید و جذب نیروهای بیشتر دارید؟
حتما این افق را داریم، چون این بازار متغیر است و ما به لحاظ ظرفیت هنوز ظرفیت پاسخگویی به نیاز بازار را داریم و در بازار نیز این ظرفیت وجود دارد. در برخی حوزه‌ها تقریبا در سقف خود فعالیت می‌کنیم، یعنی اگر بازار بنا باشد که فعالیت کند، در آینده باید سرمایه‌گذاری کنیم و این سرمایه‌گذاری ممکن است سرمایه‌گذاری دستگاه و ماشین آلات و یا افزایش  بهره‌وری باشد تا  بتوان از سرمایه‌گذاری موجود بیشتر بهره گرفت و تقاضای بازار را مدیریت کرد.
چون ما یک شرکت بین المللی هستیم شرکت مادر باید در زمینه نحوه توسعه و سرمایه گذاری نیز تصمیم‌گیری کند و این در مورد شرکت های مشابه ما صدق می کند.
- پیشنهادات به عنوان یک مدیر ایرانی و با سرمایه خارجی در خصوص اینکه چگونه می‌توان میزان سرمایه‌گذاری خارجی را در کشور افزایش داد؟ و چنین بهره‌وری‌هایی که شرکت شما ایجاد کرده و یک ارزبری قابل توجهی را متوقف کرده است را در بخش های دیگر هم شاهد باشیم؟ چه جذابیت هایی را به عنوان یک مقصد برای سرمایه گذاران خارجی می‌توانیم ایجاد کنیم که این سرمایه گذاری های خارجی وارد ایران شود؟
اینکه تعدادی از سرمایه گذاران بزرگ خارجی وارد شده‌اند و واحد صنعتی راه‌اندازی کرده‌اند، مربوط به بازه زمانی 10 تا 15 سال گذشته است که در آن زمان، شرایط به پیچیدگی امروز نبود. بحث این است که در شرایط عادی سرمایه گذار خارجی چگونه وارد یک منطقه می شود؟ کسی که سرمایه‌گذاری می‌کند به دنبال برگشت سرمایه خوب است. این چه زمانی محقق می شود؟ زمانی که اتفاق سود آور رخ دهد. نکته اول سرمایه‌گذاری کوتاه مدت امکان پذیر نیست، برای آنکه دید بلند مدت داشت و به توسعه و سودآوری دست یابد، باید زمان طولانی در اینجا حضور داشته باشد و زمانی این سرمایه وارد کشور می‌شود که در آن زمان طولانی ثبات بازار، قوانین و سیاست و ژئوپولیتیکی و ارزی باشد و تضمین کند که می‌توان در این کشور به سودآوری دست یافت و اگر این شرایط ایجاد شود، ایران یک بازار مصرف 85 میلیون نفری دارد و بازار بزرگی محسوب می‌شود و سرمایه گذار برای ورود به این بازار باید احساس امنیت کند و این به معنی تمام جنبه های امنیت و ثبات می‌گردد .
اینجا گاه صدور برخی مجوزها چندین ماه طول می‌کشد و واقعیت با آن مسائلی که اعلام می‌شود  متفاوت است و رتبه کسب و کار ایران در صدور مجوز و تسهیلگری برای هر نوع کسب و کاری قابل تامل و تحقیق است و سرمایه گذار به دنبال سود در  بازار با ثبات و امن است در غیر این صورت به سراغ دیگر کشورها می رود.
-قشنگترین خاطره ای که در این دوران داشتید، چیست؟
من در این 2 سالی که اینجا هستم، قشنگترین لحظاتم، زمانی بوده است که با تمام سختی ها و پیچیدگی‌هایی که وجود دارد، در بدترین شرایط کرونا، این شرکت یک محموله و تعهد خود را از دست نداده و به همه تعهدات خود عمل کرده و یکی از موفق‌ترین شرکت‌ها در گروه خود بوده است، البته بحران‌های بسیاری داشتیم اما آنها را مدیریت و از آن عبور کردیم و این باعث شد که ما تقریبا به همه اهداف خود رسیدیم و به تعهدات خود عمل کنیم.
- سخت ترین روزی که در این مدت داشتید چه روزی بود؟
روزهای سخت بسیاری داشتیم اما سخت ترین آن، مربوط به 2 ماه قبل از عید 1402 تا 2 ماه بعد از آن و نوسانات نرخ ارز بود که بعضا باعث تاخیر در انجام تعهدات شد.
- پیشنهادتان برای آنکه تولیدکنندگان برتر در کشور ما بتوانند تولیدات خود را توسعه دهند چیست؟
پیشنهاد من این است که اگر قصد ورود به عرصه تولید دارند، از انتهای کار، مساله را نگاه کنند. نگویند این قابلیت تولید دارد و ما دانش بنیان هستیم و این کار را می‌توانیم انجام دهیم. محصولی تولید نکنند که بازار و امکان فروش برای آن وجود ندارد یا وابستگی زیادی به ارز و واردات  دارد، چون اذیت خواهند شد. اول فرض کنند که این محصول را شخص دیگری تولید کرده است، آیا می‌توانند بفروشند؟ آیا سرمایه در گردش دارند؟ آیا این توجیه اقتصادی دارد؟ آیا پیچیدگی های آن را دیده‌اند؟ مثل یک فروشنده به موضوع نگاه کنند و صرف اینکه این محصول را می‌توان تولید کرد، کافی نیست چون باید به فروش برسد.
برای آن دسته از افرادی که در عرصه تولید هستند و به این حوزه علاقه دارند، باید متناسب با شرایط حرکت کنند، اگر امروز تورم افزایش می‌یابد، موضع فعالی داشته باشند نه موضع منفعل تا تصمیم مناسبی را بگیرند و واکنش نشان دهند و یعنی به علم روز مدیریت دنیا خود را مجهز و خود را به روز نگه دارند و نکته دیگر این است که در سایه کار و تلاش است که می توان موفق شد، اگر می خواهید سود کنید باید واقعا بر روی تولید متمرکز شوید.
ما در شرکت خودمان در حوزه فروش و کاهش هزینه اقداماتی انجام دادیم و این باعث شد بسیاری از تاثیرات تورمی، بنزین و سوخت و ارز مرجع گمرک را در سود آوری نهایی مدیریت کنیم و با کاهش هزینه‌ها و ضایعات و حمل و نقل و افزایش بهره وری با تمرکز بیشتر بر روی افزایش فروش گام برداریم.

اگر قصد ماندگاری در تولید را دارید باید به روز باشید و با علم روز خود را مطابقت دهید و اگر محصولی تولید می کنید که صرفه اقتصادی ندارد، متوقفش کنید و اگر در بازاری هستید که زیان‌ده است فورا خارج شوید، اگر امروز در واردات یک تکنولوژی اشتباه کرده‌اید، اصرار نکنید که باید فعال شود، چون محصولی تولید می‌کنید که نمی‌توانید بفروشید و  اشتباه خود را بپذیرید و واکنش نشان دهید.

خبرنگار: مهدی محمدی

یک دیدگاه بنویسید

اشتراک گذاری با